Unikatna darila

Novost

Prijava na e-novičke

KLIKNI za PRIJAVO na e-novičke Unikatnice.



Deli s prijatelji/Share

Nakit iz gline - Zadnja gorjanska vila

Ogrlica Zadnja gorjanska vila je avtorska interpretacija zgodbe Vila iz Bajk in povesti o Gorjancih, avtorja Janeza Trdine. Je ročno izdelana iz eko gline in predstavlja čudovito izvirno darilo za ženske, ki cenijo umetnost in slovensko kulturno izročilo.

POMEMBNO! Pred naročanjem se registrirajte/prijavite v e-trgovino Unikatnica.

Več podrobnosti


44,90 € DDV vključen

ENGLVILA-1

Dostopnost izdelka: Izdelek je na zalogi.

1 izdelek na zalogi

Na Seznam želja

Program zvestobeZ nakupom tega izdelka lahko zberete do 4 točk zvestobe - . Vaša košarica bo imela skupaj 4 točk to lahko ob naslednjem nakupu pretvorite v ugodnosti za 0,80 €.


Ogrlica, ki je pred vami, je navdahnjena z močjo ljubezni dveh src, gorjanske vile in neustrašnega mladeniča. Simbolizira rodovitnost zemlje, trte, človeško neustrašnost in darove, ki jih premore ženska, kot tista, ki bo ogrlico nosila - moč brezpogojne ljubezni, lepote, zdravljenja in dar ustvarjanja obilja. Inspiracija za ogrlico je zgodba o Vili iz Bajk in povesti o Gorjancih, avtorja Janeza Trdine.

Nekoč so na Gorjancih živele vile s posebnimi darovi. Tamkajšnjim prebivalcem so pomagale do bogatih pridelkov, jim svetovale, s pomočjo prav posebne zeli, dolge trave, pa so ljudi tudi zdravile. Ko so se Uskoki, zaščitniki pred Turki, začeli boriti proti kristjanom, so vile v srdu zapustile Gorjance. Ostala je le ena vila, ki je tam pazila na zaklade, skrite pod zemljo. Zaljubila se je v bojevnika Petroviča, ki je bil na smrt ranjen v boju s Turki. Zavlačevala je z njegovim okrevanjem, da bi ga lahko dlje časa imela svoji bližini. Mladenič je spregledal njeno pretirano ljubezen in jo z zvijačo prisilil, da ga je hitro pozdravila s posebno zeljo. Gorjanska vila je za tem odšla skozi vinograde v gozd, mladenič pa ji je skrivoma sledil in v trenutku, ko se ni mogel upreti svojim strastem, jo je poljubil, vila se je prestrašila in ga ustrelila v srce. Od žalosti je nato še sebi pognala v srce kroglo, na mestu, kjer je končala svoje življenje, pa je ostala le kepica snega.

Povest o vili je našla pot tudi na ročno izdelano ogrlico, ki jo krasi motiv ročno naslikane Gorjanske (gorske) vile, ovite v belo tančico, ki v roki drži dolgo zeleno travo (zdravilno zel) ter vinsko trto, na kateri se bohoti sladko grozdje. Belina njene obleke predstavlja čistost, nedolžnost in brezpogojno ljubezen, oblika obleke pa se zlije z obliko ogrlice. Trta in grozdje simbolizirata rodovitnost zemlje, ki jo še poudarja zlata obroba obleke, ki je hkrati simbol obilja, bogastva, skritega pod zemljo. Med lasmi prepletene rože simbolizirajo neizmerno lepoto vile, sama oblika ogrlice pa predstavlja mehke, ženstvene linije.

Izdelek je narejen iz koži prijaznih materialov, ki ne vsebujejo niklja.

Mere ogrlice z motivom gorjanske vile: dolžina 6,5 cm cm; širina: 4,5 cm; debelina: 0,7 cm

Zapenjanje ogrlice: Ogrlica visi na žičnati ogrlici, ki je prevlečena z najlonom, ki ščiti kožo in je iz koži prijaznih materialov. Zadaj se zapenja z valjasto zaponko. 

Pakiranje ogrlice: Ogrlico prejmete zapakirano v lični darilni beli škatlici.

Trenutno ni komentarjev/mnenj uporabnikov.

Le registrirani uporabniki lahko oddajo komentar/mnenje.

Košarica

Ni izdelkov

Dostava 0,00 €
Skupaj 0,00 €

Košarica Na blagajno

Novi izdelki

Za sedaj ni novih izdelkov

Kje še najdete izdelke?

Pridružite se mi!

Registrirajte se

Registrirajte se v Unikatnico (desno zgoraj Prijava) ter pričnite z nakupom).

O avtorici izdelkov

Preberite si več o avtorici izdelkov Nini Kolar.


Mnenja o izdelkih

Preberite si, kaj pravijo stranke o izdelkih iz www.unikatnica.com.