Novost

Prijava na e-novičke

KLIKNI za PRIJAVO na e-novičke Unikatnice.

Pogoji poslovanja

 

Splošno

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB1), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

 

Spletno trgovino Unikatnica upravlja:

Nina Kolar, osebno dopolnilno delo

Kresna ulica 1

8210 Trebnje

Davčna št.: 15794792

Vpisana v seznam zavezancev za opravljanje osebnega dopoolnilnega dela, pod zaporedno številko 13033.

Ponudnik ne obračunava DDV, skladno s 1. odstavkom 94. člena zakona o DDV.

Gsm: 041/349-658

Mobile: +386 41 349 658

E-naslov: info@unikatnica.com

Spletna stran: http://www.unikatnica.com v nadaljevanju ponudnik.

 

Ob registraciji v sistem spletne trgovine obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnešenimi podatki. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

 

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme.

 

Pred uporabo strani morate pazljivo prebrati navedene splošne pogoje. Z uporabo te spletne strani se z navedenimi pogoji strinjate.

V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše elektronske trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev. Zaradi različnih tehničnih ali drugačnih razlogov poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo dostop do trgovine včasih ni mogoč.

Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

 

Na straneh boste naleteli na povezave do drugih spletnih strani, ki niso pod nadzorom ponudnika, zato za njih odgovarjajo izključno njihovi avtorji, nikakor pa ne ponudnik in vsi avtorji spletnih vsebin, ki sodelujejo pri nastanku in izdelavi le-teh, ne odgovarjajo za škodo, ki bi nastajala zaradi dostopa do takih vsebin, njihove točnosti oz. nezmožnosti uporabe informacij in kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njeni vsebini.

Ponudnik ima pravico spremeniti splošne pogoje z ažuriranjem te objave. Tovrstne revizije pogojev so za vas zavezujoče. Ponudnik se zavezuje, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo. Ponudnik se trudi po svojih najboljših močeh, da bi bilo vso tekstovno, zvočno ter grafično gradivo na straneh spletne trgovine Unikatnica kar se da najbolj popolno in pravilno po svoji najboljši moči, vendar se ne zavezuje za popolno pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine, niti se ne zavezuje za popolno pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala.

Dostopnost informacij

 

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:


1. identiteto ponudnika (ime in sedež podjetja, davčno številko)
2. kontaktne naslove (e-pošta, telefon)
3. bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
4. dostopnost izdelkov
5. pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave)
6. cene so jasno in nedvoumno določene in ne vsebujejo davka na dodano vrednost (nismo zavezanec za DDV, DDV ne obračunavamo, skladn s 1. odstavkom 94. člena zakona o DDV). Vse cene so izražene v EUR(Evrih).
7. način plačila in dostave
8. časovno veljavnost ponudbe
9. rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; pojasnjeno je tudi, koliko stane kupca vračilo izdelka

10. pojasnjen mora biti tudi postopek ob pritožbi, vključno si podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Cene

Vse cene v spletni trgovini Unikatnica so navedene v Evrih (EUR) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj po 1. odstavku 94. člena zakona o DDV nismo davčni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. V primeru, da se cena spremeni v času obdelave naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od naročila oz. bo poizkusil najti rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

Postopek nakupa

 

1.Registracija novega uporabnika

 
Pri prvem nakupu sistem opozori na registracijo novega uporabnika. Registracija je obvezna. Pri registraciji je potrebno vpisati vse željene podatke. Pri vsakem nadaljnem nakupu se za prijavo v sistem uporabi le še e-mail naslov in geslo, ki ga uporabnik vnese pri registraciji.


2.Nakup izdelka


Uporabnika bo skozi celoten nakup vodil sistem. Zahtevana polja je potrebno izpolniti, v nasprotnem primeru nakup ni možen. Ko uporabnik zaključi z nakupom, bo o vsebini nakupa obveščen po elektronski pošti.

Do podrobnih podatkov o izdelku oz. izdelkih pridete tako, da kliknete na sličico oz. fotografijo ali ime izdelka. O kliku na izbrani izdelek se vam bo odprla nova stran z izdelkov, ki je predstaljen s podrobnim opisom, fotografijami izdelka, nazivom izdelka, ceno, popusti, šifro oz. referenčno kodo oz. številko izdelka. Slike predstavljajo točno ta izdelek, ki ga naročate

 

Kaj, če izdelka ni več na zalogi, bi si pa želeli izdelavo podobnega izdelka?

V primeru, da izdelka ni več na zalogi, vam v najkrajšem možnem času po naročilu naredim nov izdelek, ki je skoraj identičen temu, ki ga naročate, z možnostjo minimalnega odstopanja (ker gre za avtorske, ročno izdelane unikate, brez uporabe modelov, odlitkov ali kalupov). Cena izdelka v tem primeru je za 20% višja od te, ki je navedena ob izdelku, ki ga ni več na voljo.

S klikom na gumb "Potrjujem svoje naročilo" ob koncu nakupa potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom, objavljenim v Pogojih poslovanja in da ste bili izrecno opozorjeni na te pogoje ob nakupu. Vaše naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. Po potrditvi vašega naročla boste najkasneje v nekaj urah, največkrat pa takoj, prejeli potrditev naročila tudi po elektronski pošti na e-naslov, ki ste ga zaupali ob naročanju izdelkov oz. registraciji v e-trgovino. Če potrditve naročila ne boste prejeli, nam pošljite e-sporočiilo na info@unikatnica.com.


3.Blago odposlano

 
Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

 

Naročila

Podatki o sklenjeni pogodbi oziroma o oddanem naročilu so shranjeni pri Nina Kolar, osebno dopolnilno delo, Kresna ulica 1, 8210 Trebnje. Dosegljivi so v podatkovni bazi ponudnika (osebni dostop). Naročilo se lahko sklene v slovenskem jeziku in sicer po telefonu, elektronski pošti ali internetu preko naslova spletne trgovine Unikatnica www.unikatnica.com.

Možni načini plačila:

  • Plačilo z gotovino po povzetju (ob dostavi izdelka)
  • Bančno nakazilo na osebni račun (po predračunu, predno vam dostavimo izdelek)
  • Plačilo preko sistema PayPal (z uporabo vašega veljavnega e-mail naslova) - v tem primeru vam izdelek dostavimo po tem, ko ponudnik zazna plačilo za naročeni izdelek iz vaše strani
  • Plačilo preko sistema Moneybookers (Skrill) (z uporabo vašega veljavnega e-mail naslova) - v tem primeru vam izdelek dostavimo po tem, ko ponudnik zazna plačilo za naročeni izdelek iz vaše strani

 

 

1. Plačilo po povzetju (ob dostavi izdelka) 

 

Ob dostavi paketa poštarju (ali na Pošti Slovenije, če vas ob dostavi izdelka ni doma) poravnate znesek nakupa (vrednost izdelkov), poštnine (poštnina znaša 2,90 EUR za izdelke, katerih vrednost je nižja od 100,00 EUR, sicer je poštnina brezplačna) ter provizijo za prenos denarja Pošti Slovenije.

 

Provizija za prenos denarja Pošti Slovenije.

Ta v tem trenutku za naročilo izdelkov v skupni vrednosti do 98 EUR znaša 1,22 EUR. Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti od 98 EUR do 501 EUR ta provizija znaša 1,07% od vrednosti pošilke. Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti nad 501 EUR pa ta provizija znaša 5,36 EUR

 

Provizija je oproščena plačila DDV. Ceno za odkupnino (znesek naročenih izdelkov) plača prejemnik pošiljk, ki je tudi plačnik provizije za plačilo odkupnine. Provizijo plačate v primeru naročila po povzetju v vsakem primeru, tudi če je poštnina brezplačna.

 

Proviziji, ki jo plačate pošti Slovenije, se lahko izognete le s plačilom po predračunu (bančno nakazilo).

 

Kupec, ki je naročil izdelek in le tega ni prevzel, je obvezen vsa nadaljnja naročila naročati po predračunu in pokriti stroške pošiljanja, ki so nastali zaradi njegovega naročila, katerega ni prevzel. V nasprotnem primeru bodo vsa njegova nadaljnja naročila stornirana.

 

2. Bančno nakazilo na podlagi izstavljenega predračuna (plačilo po predračunu) 

 

Pri tovrstni izbiri plačila vam ob zaključku nakupa na vaš email naslov pošljemo predračun z vsemi potrebnimi podatki za izvršitev bančnega nakazila. Predračun poravnate bodisi preko spletne banke (KLIK, ipd.) ali osebno na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

Stroški pri bančnem nakazili na podlagi plačila po predračunu vključujejo znesek nakupa (vrednost kupljenih izdelkov) in poštnino  (poštnina znaša 2,90 EUR za izdelke, katerih vrednost je nižja od 100,00 EUR, sicer je poštnina brezplačna).

Po prejemu nakazilu vas o tem obvestimo in odpošljemo paket. Ker ste znesek nakupa že plačali preko bančnega nakazila, poštarju ob dostavi paketa ne plačate ničesar.

 

S plačilom po predračunu se izognete plačilu provizije Pošti Slovenije, navedenem v točki 1.

 

3. Plačilo preko sistema PayPal 

 

V kolikor ste oz. boste za način plačila izbrali to opcijo, morate imeti najprej registriran račun na PayPalovi spletni stran.

Za registracijo računa potrebujete veljaven e-mail naslov, ki vam bo služil kot uporabniško geslo (na spletni strani PayPal-a) ter kreditno ali debetno kartico, ki jo boste registrirali ob prijavi v PayPal.

Po opravljenem plačilu (ko bo ponudnik to zaznal na svoji strani), vam bo ponudnik odposlal naročeni izdelek najkasneje v roku 1-3 delovnih dni od plačila izdelka, nato pa vam ga bo dostavila Pošta Slovenije v roku 1-3- delovnih dni. Stroški nakupa vsebujejo vrednost kupljenih izdelkov ter poštnino ( ta znaša 2,90 EUR za izdelke, katerih vrednost je nižja od 100,00 EUR, sicer je poštnina brezplačna), ter morebitno provizijo, ki vam jo ob plačilu zaračuna PayPal. 

 

4. Plačilo preko sistema Moneybookers  (Skrill)

 

V kolikor ste oz. boste za način plačila izbrali to opcijo, morate imeti najprej registriran račun na Moneybookers (Skrill) spletni stran.

Za registracijo računa potrebujete veljaven e-mail naslov, plačila pa boste lahko pravljali tudi brez kreditne oz. debetne kartice, torej kar direktno preko vašega osebnega oz. transkacijskega računa. Seveda se lahko ob registraciji računa na www.moneybookers.com odločite tudi za plačilo preko kreditne oz. debetne kartice.

Po opravljenem plačilu (ko bo ponudnik (Unikatnica) to zaznal na svoji strani), vam bo ponudnik (Unikatnica) odposlal naročeni izdelek najkasneje v roku 1-3 delovnih dni od zaznanega plačila izdelka. Stroški nakupa vsebujejo vrednost kupljenih izdelkov ter poštnino ( ta znaša 2,90 EUR za izdelke, katerih vrednost je nižja od 100,00 EUR, sicer je poštnina brezplačna), ter morebitno provizijo, ki vam jo ob plačilu zaračuna MoneyBookers (Skrill). 

 

Reklamacije

V primeru, da po oddaji naročila po pošti (izdelke dostavlja Pošta Slovenije), prejeli okvarjen ali kako drugače poškodovan izdelek, nas o tem obvestite v najkrajšem možnem času preko elektronske pošte na naslov info@unikatnica.com ali na telefonsko številko 041-349-658. Prav tako nas kar najhitreje obvestite, če se prejeti izdelek razlikuje od kupljenega, da lahko napako odpravimo v najkrajšem možnem času.

Potrošnik lahko uveljavlja stvarno napako, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh (2) mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, vendar najkasneje v roku enega (1) leta, odkar je bila stvar izročena. Reševanje reklamacij bo potekalo v skladu z določili Obligacijskega zakonika in Zakona o varstvu potrošnikov.

 

Odstop od pogodbe in vračilo blaga


Če s kupljenim blagom niste zadovoljni, lahko v petnajstih (15) dneh po prejemu blaga pisno (priporočeno s povratnico) sporočite ponudniku, da odstopate od pogodbe. V tem primeru vam ni potrebno navesti razloga za odstop od pogodbe. Sporočilo se smatra za pravočasno, če boste pošno pošiljko oddali v roku. Strošek, ki vas bo bremenil v primeru odstopa od pogodbe, je le neposredni strošek vračila blaga po pošti na naslov mojega bivališča. O nameravanem vračilu me morate kot potrošnik pisno obvestiti, in sicer najkasneje v 15-ih dneh od prejema blaga, na kontaktni elektronski naslov info@unikatnica.com, blago, ki ga vračate, pa morate vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu na kontaktni naslov: 

Nina Kolar, Kresna ulica 1, 8210 Trebnje

Kot ponudnik se zavezujem, da bom potrošniku vrnila vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo, in sicer najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če ste kot potrošnik blago že prejeli in od pogodbe odstopate, morate blago oz. naročene izdelke odposlati na Nina Kolar, Kresna ulica 1, 8210 Trebnje, v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini v roku 30 dni po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen v primeru, če je blago uničeno, izgubljeno, pokvarjeno, ali pa se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to krivi vi, kot potrošniki.

V kolikor boste vi, kot potrošnik, vračali izdelke brez originalne embalaže ali pa bo ta embalaža uničena, oziroma če bom ob vračilu izdelka ugotovila, da izdelek kaže znake uporabe, si, kot ponudnik, pridržujem pravico, da vaše vračilo zavrnem. Torej vam, kupcu, v tem primeru ne vrnem denarja, izdelek pa vam lahko vrnem. V tem primeru poštnino plačate vi sami, kot kupec izdelka.
Ko boste prejeli izdelek, vas prosim, da izdelka ne nosite oz. uporabljate takoj po prejemu pošiljke, ko boste odprli embalažo, v kolikor niste popolnoma prepričani ali vam izdelek ustreza ali ne, saj se boste tako izognili zapletom ob morebitnem vračilu.

 

To velja za nakupe preko spletne trgovine Unikatnica.

 

Nina Kolar, osebno dopolnilno delo, ne sprejemam nikakršnih odkupninskih paketov ali pošiljk, razen če je to predhodno dogovorjeno.

V kolikor se za preklic naročila odločite, še predno je bilo blago odpravljeno, lahko to storite povsem preprosto, brez kakršnih koli obveznosti do ponudnika.

V primeru, da želite naročilo preklicati, še predno je bilo blago odpravljeno, vam ni potrebno navesti razloga za tovrstno odločitev.

Dobavni rok

 

Ponudnik se trudi, da bo blago dostavljeno do naročnika v navedenih rokih. Izdelke ki so na zalogi, vam ponudnik odpošlje v roku 1-3 delovnih dni od prejetega naročila, nato pa vam ga Pošta Slovenije dostavi v roku 1-3 delovnih dni. Izdelke, ki jih ni na zalogi, je možno naročiti.

V tem primeru je rok dobave do 7 delovnih dni (lahko tudi več, odvisno od zahtevnosti izdelave izdelka; za več informacij pokličite na tel. št. 041 349 658.

Po oddaji naročila prejme naročnik obvestilo po elektronski pošti o oddanem naročilu, ki vsebuje informacijo o vsebini naročila in načinu plačila. V obvestilu so navedeni tudi kontaktni podatki ponudnika, na katere se lahko naročnik obrne v primeru kakršnihkoli vprašanj ali pripomb v zvezi z naročilom.

 

Način dostave je paketna dostava Pošte Slovenije, kar pomeni, da bo naročilo dostavljeno že naslednji dan ob prejemu obvestila ali dva dni po prejemu obvestila, da je izdelek pripravljen za odpremo. V kolikor vas ob dostavi ni doma, paket prevzamete na vaši pošti v roku 15 dni.

klenjena pogodba med podjetjem in stranko bo shranjena v arhivu podjetja. Na pisno zahtevo stranke mu to pošljemo po pošti. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

 

Garancija


Izdelki imajo garancijo, v kolikor je to navedeno na računu ali na priloženem listu oz. garancijskem listu. Garancija je veljavna izključno ob upoštevanju navodil na računu, garancijskem listu oz. priloženem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na računu, priloženem listu ali garancijskem listu. V kolikor informacije garancijski list, račun ali priloženi list nima, to pomeni, da izdelek nima garancije oz. ta podatek v tem trenutku ni znan. V tem primeru lahko ponudnika Unikatnica, Nina Kolar s.p. kontaktirate in ponudnik vam zagotavlja da vam bo zagotovoil ažurno informacijo.

 

Kdaj garancija ne velja


• v kolikor so okvare nastale zaradi nepravilne uporabe, mehanske pošodbe, okvar v primeru višje sile (npr. strela, napetostni sunek, ipd.), nepravilnosti uporabe, malomarnega ravnanja.p
• v kolikor je prišlo do nastanka okvar zaradi posega osebe, ki ni pooblaščena z apopravilo izdelka
• v kolikor je nastala okvara zaradi uporabe drugih elementov, ki originalno k izdelku ne spadajo.
• v kolikor je do okvare prišlo pri priklopu na napačno vrsto toka ali napetost.
• v kolikor je pri nastanku okvare ali poškodb na izdelku prišlo zaradi neupoštevanja navodil o ravnanju z izdelkom.


Pritožbe in spori

Ponudnik Nina Kolar, osebno dopolnilno delo spoštujem veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Morebitne pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljete po elektronski pošti na e-naslov info@unikatnica.com. Ponudnik Nina Kolar, osebno dopolnilno delo, mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, nato sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik Nina Kolar, osebno dopolnilno delo, si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče v Trebnjem.


Varovanje podatkov

Z registracijo v spletni trgovini Unikatnica soglašate, da se vaši osebni podatki uvrstijo v seznam registriranih uporabnikov trgovine Unikatnica (www.unikatnica.com) in se strinjate z uporabo vaših podatkov na način in v namene, opisane v nadaljevanju.

 

Nina Kolar, osebno dopolnilno delo, oz. www.unikatnica.com spoštujem vašo zasebnost in se zavezujem, da bom osebne podatke, pridobljene prek registracijskega formularja v spletni trgovini, skrbno varovala in jih brez vaše privolitve ne bom posredovala tretji osebi.

Uporabljala jih bom izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, blaga in ostalo potrebno komunikacijo. 

Nina Kolar, osebno dopolnilno delo se zavezujem, da bom spoštovala eventuelno željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil. Osebne podatke hranim v računalniški obliki. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

To spletno trgovino smo ustvarili s pomočjo PrestaShop™, odprtokodne programske opreme.


DomovDomov