Novost

Prijava na e-novičke

KLIKNI za PRIJAVO na e-novičke Unikatnice.

Avtorica izdelkov iz e-trgovine Unikatnica o sebi in svojem delu

 

Pozdravljeni!

Spletna trgovina Unikatnica je e-trgovina unikatnih daril in izdelkov, v kateri najdete izvirna, unikatna, ročno izdelana darila, katerih avtorica sem Nina Kolar. E-trgovina vam tako ponuja: unikatni, ročno izdelan avtorski nakit za moške in ženske, tudi voščilnice ter slike.

Ideja o spletni trgovini Unikatnica.com se mi je porodila leta 2009, ko sem intenzivneje pričela z ustvarjanjem unikatnih izdelkov. Takrat je www.unikatnica.com zaživela tudi na spletu, kasneje še na Facebook strani.

Ustvarjam namreč od malih nog, tako sem za čopič poprijela že kot deklica, z oblikovanjem izdelkov iz različnih mas (naravne in polimerne), pa sem se spoznala pred več kot 10 leti. Takrat sem izdelala nekaj kosov nakita zase, ga podarila prijateljicam, kmalu za tem pa pričela z intenzivnejšim oblikovanjem.

Po srcu sem prava ustvarjalka, saj dneva skorajda ne preživim brez ustvarjanja, sicer pa po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka s področja trženja. Navdušujeta me tudi spletno urednikovanje ter copywriting.

Pri ustvarjanju  unikatnega avtorskega nakita za ženske in moške uporabljam najrazličnejše tehnike in materiale, največkrat pa prepuščam domišljiji prosto pot, tako se pri ustvarjanju ne opiram strogo na že preverjenje tehnike, pač pa raje preizkušam povsem svoje. Med materiali sta mi zadnje čase najljubša prejica in žica, ki ju pogosto kombiniram tudi s polimernimi masami (Fimo, Premo, Cernit...).

Tudi les je material, s pomočjo katerega ustvarjam ročno poslikane unikatne izdelke, največkrat uporabljam tehniko slikanja v tehniki akril na les, večinoma pa ga uporabljam pri ustvarjanju unikatnega avtorskega nakita za ženske.

Pri ustvarjanju me navdušujejo barve, ki imajo moč, da z mešanjem med seboj ustvarjajo čudežne, še nikoli videne svetove. Ti se izražajo v obliki drobnih ali večjih rož, zvezdic, motivov živali (metulji) ter čisto fantazijskih oblik, ki jih vpletem, naslikam ali vtisnem v ročno izdelane izdelke.

Vsi izdelki, ki jih najdete v tej e-trgovini Unikatnica - unikatna darila, so plod ročne izdelave. Vse izdelke oblikujem izključno s prsti in dlanmi, pri čemer ne uporabljam modelčkov ter vzorčkov. Tako so vsi moji izdelki neponovljivi unikati, vsak s svojo prav posebno, čarobno zgodbo, ki jo pripovedujejo le tistim, ki se odločijo, da jim bodo ti izdelki polešali trenutke vsakdana ali posebnih priložnosti.  

V izdelke prelivam energije občutij, vtisov narave ter misli. Med ustvarjanjem sem popolnoma sproščena, časa takrat ne zaznavam, saj ustvarjanje lahko poteka le, če se ta dimenzija izklopi, tako izdelki, ki nastanejo, niso le preprost okras.

Vedno so simbol določene energije človeka, rastilne ali živali, ki ga izdelki predstavljejo oziroma so mu namenjeni.

Med ustvarjanjem je zaznavanje življenjske energije, ki se pretaka v meni, še toliko izrazitejše, ta pa se izraža v mavrici različnih oblik, vzorcev in barv v mojih izdelkih. Včasih slike izdelka, še predno ga ustvarim, vidim do podrobnosti že v mislih, velikokrat pa preprosto sledim svojemu občutenju materiala, ki ga držim med prsti.

Veseli me, da lahko s svojimi izdelki polepšam življenja drugih ljudi. Če boste med njimi tudi vi, mi bo v posebno veselje.

Vabljeni, da se mi pridružite tudi na Facebook strani Unikatnica.com.

Vse, ki bi se radi s svojimi ustvarjalnimi deli predstavili širši javnosti, pa vabim, da obiščete portal www.mozaik-kreativnosti.com, kjer lahko na ogled postavite do 10 vaših del, skupaj z vašimi kontaktnimi podatki in povezavo do spletne ali Facebook strani. Tam nas je že preko 70 ustvarjalcev, ki smo pred leti organizirali tudi 3 skupinske razstave.

 

Nina Kolar,

avtorica izdelkov iz e-trgovine Unikatnica.com

 
 


DomovDomov