Novost

Prijava na e-novičke

KLIKNI za PRIJAVO na e-novičke Unikatnice.

Načini plačila

 

1. Plačilo po povzetju (ob dostavi izdelka)

2. Bančno nakazilo na podlagi izstavljenega predračuna (po predračunu, pred dostavo izdelka)

3. Plačilo preko sistema PayPal (pred dostavo izdelka)

4. Plačilo preko sistema Moneybookers (Skrill) (pred dostavo izdelka) 

 

1. Plačilo po povzetju (ob dostavi izdelka) 

 

Za nakupe nad 100,00 EUR je poštnina brezplačna, sicer pa znaša 2,90 EUR.

Ob dostavi paketa poštarju (ali na Pošti Slovenije, če vas ob dostavi izdelka ni doma) poravnate znesek nakupa (vrednost izdelkov), poštnine (poštnina znaša 2,90 EUR za izdelke, katerih vrednost je nižja od 100,00 EUR, sicer je poštnina brezplačna) ter provizijo za prenos denarja Pošti Slovenije (obračuna Pošta Slovenije, neodvisno od Unikatnice).

 

Provizija za prenos denarja Pošti Slovenije.

Ta v tem trenutku za naročilo izdelkov v skupni vrednosti do 98 EUR znaša 1,22 EUR.

Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti od 98 EUR do 501 EUR ta provizija znaša 1,07% od vrednosti pošilke.

Za naročilo izdelkov v skupni vrednosti nad 501 EUR pa ta provizija znaša 5,36 EUR

 

Provizija je oproščena plačila DDV. Ceno za odkupnino (znesek naročenih izdelkov) plača prejemnik pošiljk, ki je tudi plačnik provizije za plačilo odkupnine. Provizijo plačate v vsakem primeru (le pri načinu plačila "po povzetju", sicer provizije ni), tudi če je poštnina brezplačna.

 

Proviziji, ki jo plačate pošti Slovenije, se lahko izognete le s plačilom po predračunu (bančno nakazilo).

 

Kupec, ki je naročil izdelek in le tega ni prevzel, je obvezen vsa nadaljnja naročila naročati po predračunu in pokriti stroške pošiljanja, ki so nastali zaradi njegovega naročila, katerega ni prevzel. V nasprotnem primeru bodo vsa njegova nadaljnja naročila stornirana.

 

2. Bančno nakazilo na podlagi izstavljenega predračuna (plačilo po predračunu) 

 

Za nakupe nad 100,00 EUR je poštnina brezplačna, sicer pa znaša 2,90 EUR.

Pri tovrstni izbiri plačila vam ob zaključku nakupa na vaš email naslov pošljemo predračun z vsemi potrebnimi podatki za izvršitev bančnega nakazila. Predračun poravnate bodisi preko spletne banke (KLIK, ipd.) ali osebno na katerikoli banki ali pošti v Sloveniji.

Stroški pri bančnem nakazili na podlagi plačila po predračunu vključujejo znesek nakupa (vrednost kupljenih izdelkov) in poštnino  (poštnina znaša 2,90 EUR za izdelke, katerih vrednost je nižja od 100,00 EUR, sicer je poštnina brezplačna).

Po prejemu nakazilu vas o tem obvestimo in odpošljemo paket. Ker ste znesek nakupa že plačali preko bančnega nakazila, poštarju ob dostavi paketa ne plačate ničesar.

 

S plačilom po predračunu se izognete plačilu provizije Pošti Slovenije, navedenem v točki 1.

 

3. Plačilo preko sistema PayPal 

 

Za nakupe nad 100,00 EUR je poštnina brezplačna, sicer pa znaša 2,90 EUR.

V kolikor ste oz. boste za način plačila izbrali to opcijo, morate imeti najprej registriran račun na PayPalovi spletni stran.

Za registracijo računa potrebujete veljaven e-mail naslov, ki vam bo služil kot uporabniško geslo (na spletni strani PayPal-a) ter kreditno ali debetno kartico, ki jo boste registrirali ob prijavi v PayPal.

Po opravljenem plačilu (ko bo ponudnik to zaznal na svoji strani), vam bo ponudnik odposlal naročeni izdelek najkasneje v roku 1-3 delovnih dni od plačila izdelka. Stroški nakupa vsebujejo vrednost kupljenih izdelkov ter poštnino ( ta znaša 2,90 EUR za izdelke, katerih vrednost je nižja od 100,00 EUR, sicer je poštnina brezplačna), ter morebitno provizijo, ki vam jo ob plačilu zaračuna PayPal. 

 

4. Plačilo preko sistema Moneybookers  (Skrill)

 

Za nakupe nad 100,00 EUR je poštnina brezplačna, sicer pa znaša 2,90 EUR.

 V kolikor ste oz. boste za način plačila izbrali to opcijo, morate imeti najprej registriran račun na Moneybookers (Skrill) spletni stran.

Za registracijo računa potrebujete veljaven e-mail naslov, plačila pa boste lahko pravljali tudi brez kreditne oz. debetne kartice, torej kar direktno preko vašega osebnega oz. transakcijskega računa. Seveda se lahko ob registraciji računa na www.moneybookers.com odločite tudi za plačilo preko kreditne oz. debetne kartice.

Po opravljenem plačilu (ko bo ponudnik (Unikatnica) to zaznal na svoji strani), vam bo ponudnik (Unikatnica) odposlal naročene izdelke najkasneje v roku 1-3 delovnih dni od zaznanega plačila izdelkov, v roku 1-3- delovnih dni pa vam jih bo nato dostavila Pošta Slovenije. Stroški nakupa vsebujejo vrednost kupljenih izdelkov ter poštnino ( ta znaša 2,90 EUR za izdelke, katerih vrednost je nižja od 100,00 EUR, sicer je poštnina brezplačna), ter morebitno provizijo, ki vam jo ob plačilu zaračuna MoneyBookers (Skrill). 

 


DomovDomov